Uw te koop staande woning tijdelijk verhuren

Wilt u uw te koop staande woning tijdelijk verhuren aan expats? In dat geval zal dit o.b.v. de leegstandwet gebeuren. Uiteraard is het van belang dat de huurovereenkomst hierop is toegespitst en alles duidelijk wordt vastgelegd. Het belangrijkste voordeel voor de eigenaar is dat bij tijdelijke woningverhuur o.b.v. de leegstandwet de huurbescherming niet van toepassing is. De tijdelijk verhuur van uw woning genereert de extra inkomsten die u eventueel nodig heeft om de dubbele woonlasten te dekken. Tegelijkertijd is de woning niet langer leegstaand maar bewoond, wat beter is voor de staat van de woning en dus ook beter voor de verkoop. Uw woning tijdelijk verhuren? Eerst moet u de onderstaande zaken regelen, Expatsverhuur.com kan u hierin ondersteunen en adviseren.

1. Toestemming van de hypotheekverstrekker

In de voorwaarden van uw hypotheek kunt u normaal gesproken de voorwaarden met betrekking tot de tijdelijke verhuur van uw woning lezen. Dit moet u altijd vooraf even doen, anders kan de verhuur van uw woning voor problemen met uw hypotheekverstrekker zorgen.

2. Verzekeringen

Heeft u een aansprakelijkheidsverzekering, een woonhuisverzekering of een andere verzekering voor uw huis? In dat geval moet u contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij, tijdelijke woningverhuur kan namelijk gevolgen hebben voor uw verzekeringen.

3. Een vergunning aanvragen

Voordat u uw woning tijdelijk kunt verhuren moet u een vergunning aanvragen bij uw gemeente.